Pon-Cat Campus, Berger

 

Den 29.11.2013 ble det inngått en langsiktig avtale med Pon-Cat om utbygging og leie av et helt nytt norsk hovedkontor og serviceanlegg på denne eiendommen. Den 19.12.2014 ble det inngått kontrakt med Betonmast om bygging av kombinasjonsbygget. Bygget ble ferdigstilt høsten 2016.

Fra pressemeldingen da avtalen med Pon-Cat ble inngått:

Pon-Cat er eid av Nederlands største privateide konsern, Pon. Selskapet arbeider i over 250 bransjer i 27 land med til sammen 13.000 ansatte.

Pon Equipment er kjent som representant og forhandler av Cat anleggsmaskiner og har vært Caterpillars forlengede arm i Norge siden 1930.

Pon Power fokuserer på markedsføring, salg og distribusjonen av Cat, MaK og MWM motorer for fremdrift og kraftgenerering, hovedsakelig til landbasert-, maritime- og olje & gass industrien i Skandinavia.

Pon Equipment og Pon Power vil sammen skape et «Pon-Cat campus» på Berger, som skal stå ferdig om et par år. Rimfeldt eier tomtene og vil forestå utbyggingen av Pon-Cats nye «campus», sentralt beliggende mellom Oslo og Gardermoen. Selskapet skal leie hele den 72.000 kvm store eiendommen.

Det skal oppføres vel 20.000 kvm bygningsmasse fordelt på kontorarealer, salgsarealer, verksted- og serviceanlegg.

Pon-Cat har det siste året vurdert flere alternative beliggenheter, men havnet til slutt på den mest tilgjengelige og best eksponerte tomten av alle.

Daglig leder Karl Erik Rimfeldt i Rimfeldt Eiendom er fornøyd med avtalen og ser fram til et nært samarbeid med representantene for Pon-Cat.  Vi ser også frem til et nært og godt samarbeid med Skedsmo kommune.

–          Det er svært gledelig å få denne aktøren til kommunen med alle arbeidsplassene og aktiviteten den fører med seg. Dessuten tror jeg det nye anlegget vil bli et flott skue for alle forbipasserende på E6, sier Rimfeldt.

Adm. direktører Inge Stensland (Pon Equipment) og Trond Skaufel (Pon Power) er også fornøyd med avtalen og ser fram til å flytte inn i et nytt og moderne Pon-Cat campus til glede og nytte for både kunder og ansatte.

Caterpillar er et stort amerikansk selskap med hovedkontor i Peoria, Illinois. Selskapet har en markedsverdi på ca. 325 milliarder kroner. Caterpillar er verdens ledende produsent av bygg- og anleggsmaskiner, gruveutstyr, diesel- og gassmotorer, generatorsett samt industrielle turbiner og kombinerte varme- og kraftanlegg. Konsernet sysselsetter om lag 121.500 personer.

 

Kjøretid Berger Næringstomt: ca 10 minutter nord for Oslo (15 km) og ca 10 minutter fra Gardermoen.
Eksempel på etableringer i området: DHL, Bring Logistics, Eek Transport, Onninen, DSV Solution, Ruukki, Circle K bensinstasjon, McDonald’s.